Monday, December 18, 2006

Minu fixed limit laua stratreegia

Panen siis oma stratreegia mida ma mängin fixed limit lauas. No limit lauas väheke teisiti, aga sellest tulevikus.
Kui tahad minna suhteliselt kindla peale ja võita siis on vaja töötavat strateegiat, see peaks tagama pikemaajalise mängimise korral plussidesse jäämise.
See jutt on copytud Imre leheküljelt ja ma olen teinud siia väiksed korrektuure, mis on tulnud oma mängude analüüsist. See strateegia ei pretendeeri absoluutsele tõele :), eks igaühel kujuneb välja oma. Siiski ma usun et kasulik asi algajatele.
Holdem (pre-flop) - mängi ainult häid käsi!

Mängu tähtsaim osa on stradikäed, ehk need 2 kaarti mis alguses kätte jagatakse.

Parim: AA, KK, QQ, AKs(üks mast), AK
Tegevus: raise, reraise olenemata sellest mis kohal sa istud lauas.
Hea: JJ, TT, 99, AQs-AJs(üks mast), AQ
Tegevus: Kui enne sind pole raisetud siis võid seda ise teha ükspoha mis kohal sa lauas istud. Kui keegi on sinu ees juba raisenud siis võid callida, aga kui juba raise ja re-raise on tehtud, siis on parem foldida.
Tõmbekäed : 88-22, AJ-AT, KQ, QJ, JT, Axs, KQs-KTs, QJs-QTs, JTs, J9s, T9s, T8s, 98s, 87s, 76s, 65s.
Tegevus: Neid käsi mängi ainult hilises positsioonis ja kui on: 1. kui mängib mitu mängijat kaasa ja et keegi pole enne sind raisenud.
Tegevus blindidel: võib mängida tõmbekäsi, kui on raisetud siis targem foldida. Raise ja re-raise puhul targem foldida kõik peale parimate käte.

Nüüd tuleb juba raskem osa, kuidas mängida peale floppi.
Ära kunagi mängi edasi kui flopp sinu stardikätega ei sobi. Seda nimetatakse fishinguks, e kalastamiseks. Nii kaotad oma vaevaga kogutud kopikad.

* Parimad käed :

FLOPP - Kui sul on flopist overpair, top-pair või parem (2 paari, kolmik, rida, mast), siis beti, raise ja re-raise. Pööra siiski tähelepanu flopi mustrile - kui ikka lauas kolm ärtut, sinul peos 2 musta ässa ja enne sind on tulnud bet ja raise, siis pole tõesti mõtet edasi mängida, sest ühel vastastest on mida ilmsemalt mast. Ohtlikud on koordineeritud flopid - kolm ühest mastist kaarti või kolm järjestikust reakaarti (nt. 8, 9, T).
Kui KKga on lauas A (QQga A või K), siis ole valmis alla andma. Ühe vastase vastu on call siiski mõeldav. Aga reeglina - fold!

TURN - üsna sarnane flopimängule. Kui keegi pole bettinud, siis beti ise. Kui keegi betib ja sul ainult paar, siis lihtsalt calli. Taas kord, vaata mustrit! 4 väikest ärtut 2 musta ässaga peos ei tähenda 3 vastase vastu bettimist! Teine tähtis point ongi vastaste arv - ühe vastase vastu võid bettida/raiseda palju julgemini.

RIVER - kui oled parima käega riverini jõudnud, siis ühe beti PEAB riveril ära callima ALATI. Lihtsalt pott on selleks ajaks reeglina juba nii suur, et võitva käe mahaviskamine võrdub katastroofiga! Nt. mängid $1/2 panustega, pott on $20. Sinul QQ, laud J, 9, 4, 2 ja river...A! Kui üks vastane nüüd ootamatult betib, siis ei tohi kindlasti mitte foldida, kuigi ilmselt on sul nõrgem käsi. Sest potis oli enne riverit $20, vastane lisas $2, sinul tuleb callida $2... kui sul on parem käsi sagedamini kui 1 kord 12-st ($24/$2), siis tasub call ennast ära. Keerulisem on olukord siis, kui antud näites üks vastane betib ja teine callib, sest bluff on nüüd välistatud - vähemalt callijal on mingit tugevust omav käsi. Mina reeglina calliks ikkagi. Aga kui üks bet ja teine raise - siis fold.
Ühe vastase vastu tasub ise bettida isegi ühe paariga (muster!) ; kui rohkem vastaseid, siis ühe paariga check/call, parema käega bet.

* Head käed :

Heade käte mängimine on väga sarnane parimate käte mängimisele. Aga, JJ - 99 on ikkagi palju nõrgem overpair kui AA-QQ! Tihti pole nad overpairinagi parim käsi ; samuti lähevad nad turnil/riveril kergemini katki...seetõttu tuleb nendega natuke ettevaatlikumalt mängida...samas, paradoksaalne küll, agressiivselt vastaseid vähendada üritades. Nt. 7, 6, 2 flopp, kui sinu paremalt käelt tuleb bet ja sinust vasakul veel mitu mängijat potis, siis tuleb kindlasti raiseda ja üritada sellega vastaste leeri võimalikult palju harvendada. Ettevaatlikkus tähendab kohati agressiivsust!

* Tõmbekäed :

Paaridega on seis üsna selge - kui õnnestus flopist kolmik saada, siis mängid väga agressiivselt ja seda kuni käe lõpuni (muidugi laua mustrit jälgides). Täiesti OK ongi mängida nii, et kui kolmikut ei saa, siis fold. Probleeme võib tekkida 88, 77ga, kui floppad overpairi. Kahju ja natuke tobe ikkagi maha visata, mis? Sellises olukorras võib neid käsi mängida eliitkätena, kuid tugeva vastasseisu kohtamisel ole valmis suht kergesti alla vanduma.

AJ-AT, KQ jms. suured kaardid on mul pandud tõmbekäte alla põhjusel, et nendega võitmiseks on vaja kindla peale flopist abi saada. Aga nende käte natuur on selline, et saades flopist top-pairi mängid neid agressiivselt bettides/raisedes. Turnil ma nendega betiks, kuid enam ei raiseks.

Masti/rea tõmbed. Kui floppad masti- või reatõmbe, siis on kõige lihtsam variant üritada võimalikult odavalt (check-call) kombinatsioon kokku koguda. Pean silmas just lahtist reatõmmet, nt JT käes ja laual 9, 8, 4. Teine variant on sisemise rea tõmme, nt, JT ja laud 9, 7, 4. Sisemist rida võib jääda püüdma juhul, kui pott on enne floppi väga suureks aetud),Ühe vastase vastu võib teinekord proovida semi-bluffi, ehk siis bettimist tõmbega - lootes, et vastane foldib, kuid omades siiski head võiduvõimalust, kui saad calli..

* Blindid :

Blindide mängimine on kõige raskem. Nimelt, tihtipeale näed sa suurelt blindilt tasuta floppi väga pooletoobise kaardiga. Ja saad justkui flopile pihta. Nt. Q5, ja flopp Q, T, 7. Siin on probleemiks kehv kikker - 5. Kikker on VÄGA tähtis ja "top-paar kehva kikkeriga" liiga agressivne mängimine on väga kallis viga. Kindlasti ei saa sellist kombinatsiooni automaatselt foldida, kuid...kui tuleb bet ja raise, siis on kindel fold. Kui tuleb bet ja mitu calli, siis üsna kindel fold. Kui kõik checkivad, siis tasub turnil väga tõsiselt mõelda bettimise peale.

2 comments:

Anonymous said...

Kus sa mängid seda? Mulle on jäänud mulje, et sa mängid Absolute's päris palju, aga seal valdavalt 6-max lauad ja liiga tight strateegia tundub short handed laua jaoks.

G

Anonymous said...

http://www.cafb29b24.org/docs/buyativan/#56391 cheap ativan sale - lorazepam online cheap